rss

Conceptele Citroen Survolt si Metropolis ar putea intra in productie

  1. 15/07/2010
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: Citroen, metropolis, survolt
    Vezi toate fotografiile (4)

    Citroen planuieste sa transforme doua concepte cel putin interesante in modele de serie. Prototipurile in cauza poarta nume la fel de incitante (Survolt si Metropolis) precum se anunta a fi si versiunile comerciale.

    Citroen Survolt este un coupe electric de mici dimensiuni care a debutat week-endul trecut la circuitul de la Le Mans. Acesta este pus in miscare de doua motoare electrice ce sunt alimentate cu ajutorul a 140 kg de baterii litiu-ion.

    Puterea totala ajunge la 300 CP, permitand masinii un sprint 0-100 km/h in mai putin de 5 secunde si o viteza de top de 260 km/h. Modelul ar putea fi produs in serie limitata.

    Metropolis ar putea fi propus europenilor ca nava amiral in gama exclusivista DS. Limuzina sportiva masoara 5,3 m in lungime, 2 m latime si numai 1,4 metri in inaltime.

    Caroseria Pearl Silk ascunde un tren de rulare hibrid, format dintr-o unitate de 2.0 litri V6 pe benzina, alaturi de un motor electric care ii creste puterea cu pana la 95 CP.

    Motorul conventional produce 272 CP si un cuplu maxim de 375 Nm, insa combinate, motoarele livreaza o valoare totala de 460 CP.



    Vizualizari: 4708