rss

Citroen prezinta conceptul Metropolis la Geneva

  1. 02/03/2011
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: Citroen, Geneva, metropolis
    Vezi toate fotografiile (3)

    Pe langa noul DS4, conceptul DS4 Purple, versiunea hibrida e-HDi Berlingo, noul DS3 WRC, precum si inca doua concepte realizate din materiale inedite, Citroen a mai adus la Geneva conceptul Metropolis.

    Limuzina a fost prezentata pentru prima oara la Salonul Auto de la Shanghai si ar putea fi punctul de pornire la viitorului DS9. Prototipul Citroen Metropolis are la baza aceeasi platforma cu C6 si Peugeot 508.

    Modelul are o lungime de 5.3 metri si o latime de 2.0 metri, in timp ce inaltimea acestuia este de numai 1.4 metri. Daca latimea si lungimea modelului impun respect in clasa limuzinelor de lux, inaltimea redusa asigura o sportivitate agresiva.

    Conceptul este pus in miscare de un sistem de propulsie hibrid, care este asigurata de un motor V6 de 272 CP si 375 Nm, si un motor electric ce poate furniza maximum 95 CP. Mai mult decat atat, puterea maxima ajunge la 460 CP datorita functiei "overboost", similar cu puterea unui motor V8 de 4.0 litri.

    Datorita trenului sau de rulare hibrid plug-in, METROPOLIS poate functiona in mai multe moduri:

    1. complet electric: la pornire, in mediu urban, la viteze scazute si in timpul decelerarii, datorita unui motor electric ce dezvolta continuu 55 CP (40 kW) si avand un varf de 95 CP (70 kW).

    2. cu combustie interna: la viteze constnante, pe drumuri si autostrazi, cand motorul V6 de 2 litri pe benzina, ce dezvolta 272 CP (200 kW) si cuplu maxim de 375 Nm), atinge eficienta maxima.

    3. cu cele doua motoare combinate: in timpul accelerarii, pentru mai multa putere (functia „overboost”), masina dezvolta o putere maxima de 460 CP (345 kW) si cuplu de 430 Nm, iar in modul cu tractiune integrala pentru aderenta sporita.

    Vizualizari: 2057