rss

Chevrolet Spark electric isi face debutul european la Geneva

  1. 14/02/2013
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Chevrolet, electric, Spark
    Vezi toate fotografiile (1)

    Publicul european va face cunostinta cu noua versiune electrica a citadinei Chevrolet Spark cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Modelul beneficiaza de un motor cu zero emisii de 130 Cai Putere si va fi comercializat incepand cu anul 2014.

    Dupa dezvaluirea autovehiculului electric Spark in cadrul Salonului Auto International de la Los Angeles de anul trecut, modelulde mici dimensiuni al marcii Chevrolet, propulsat de o unitate electrica, va fi prezentat publicului european in premiera in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva.

    Noul Chevrolet Spark EV este pus in miscare de un motor electric cu magneti permanenti, proiectat de GM. Acesta dezvolta o putere de peste 130 CP, asigurand accelerarea de la 0 la 100 km/h in mai putin de 8,5 secunde.
     
    Autovehiculul electric Spark va fi echipat cu o baterie litiu-ion de peste 20 kWh, ce functioneaza cu ajutorul unui sistem activ de racire şi incalzire pe baza de lichid. Incarcarea rapida la o sursa de curent continuu va permite incarcarea a 80% din capacitatea bateriei in aproximativ 20 de minute. In plus, bateria suporta mai multe incarcari rapide la curent continuu pe zi.

    Incarcarea la o sursa de curent alternativ dureaza intre 6 Si 8 ore, la o priza de 230 V. Este disponibil standard un set de cabluri de alimentare.

    La interior se remarca grupul de instrumente pe coloana de directie, ce include unul dintre cele doua ecrane color LCD de sapte inch. Celalalt ecran este amplasat in consola centrala si asigura interfata cu sistemul infotainment, comenzile pentru sistemul de climatizare si datele referitoare la eficienta energetica.

    Autovehiculul electric Spark va fi echipat standard cu sistemul „Chevrolet MyLink connected radio technology”, ce le permite utilizatorilor sa conecteze smartphone-urile compatibile la sistemul audio, prin intermediul ecranului tactil de inalta rezolutie.

    Pietele europene in care versiunea electrica a modelului Spark va fi comercializata incepand cu 2014, vor fi anuntate ulterior.

    Vizualizari: 2463