rss

Chevrolet prezinta noul Aveo sedan la Geneva

  1. 09/02/2011
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Aveo, Chevrolet, Geneva, Sedan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chevrolet lanseaza in premiera europeana noul Aveo sedan in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Acesta a fost prezentat si la Salonul Auto de la Detroit din SUA, in ianuarie (pe aceasta piata, autovehiculul va fi vandut cu denumirea Sonic).

    Varianta de caroserie sedan prezinta aceleasi elemente in partea frontala ca si Aveo hatchback: farurile duble proeminente si grila radiatorului din doua parti. Cu o lungime de 4.399 mm si o latime de 1.735 mm, noul sedan Aveo este atat mai lung, cat si mai lat decat modelul actual. Volumul de incarcare este de 502 litri.

    La interior remarcam panoul de instrumente inspirat de designul motocicletelor. Consola centrala are o lumina de fundal de culoare albastra, in timp ce toata partea din fata a habitaclului este dominata de bordul arcuit.

    Toate modelele sunt prevazute cu suspensie fata McPherson. Servodirectia electronica (EPS), controlul electronic al stabilitatii (ESC) si franele ABS sunt dotari standard.

    Noul Chevrolet Aveo sedan ofera o gama completa de motoare cu patru cilindri, pe benzina si diesel, prevazute cu cele mai recente tehnologii, precum sincronizarea variabila a supapelor, fazarea continuu variabila a ambilor arbori cu came si sistem de injectie common rail la unitatile diesel.

    Pe benzina include exista doua unitati de 1,2 litri (de 70 CP si 86 CP), una de 1,4 litri (100 CP) si una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima data, Aveo va fi disponibil cu doua versiuni ale motorului diesel de 1,3 litri (de 75 CP si 95 CP), prevazute cu tehnologie Start/Stop.

    Prima transmisie automata cu 6 trepte de viteza folosita de Chevrolet intr-un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferita optional pentru Aveo 1.4 si 1.6, pe majoritatea pietelor. Transmisiile manuale sunt cu 5 sau 6 trepte de viteza, in functie de motorul ales.

    Vizualizari: 2040
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »