rss

NAIAS 2010: noul Chevrolet Aveo este prefigurat de conceptul Aveo RS

  1. 08/01/2010
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Aveo, aveo rs concept, Chevrolet, chevrolet aveo, Concept car
    Vezi toate fotografiile (13)

    Chevrolet a dezvaluit in aceasta dimineata conceptul Aveo RS pe care il va expune in premiera mondiala la Salonul Auto de la Detroit. Noul prototip prefigureaza viitoarea generatie Aveo, care va intra in productia de serie in 2011.

    Desi poate v-ati astepta la mai multa putere, trebuie sa stiti ca prototipul Chevrolet Aveo RS este echipat cu un motor turbo 1.4 Ecotec care produce 138 de cai-putere care lucreaza in combinatie cu o transmisie manuala cu sase rapoarte.

    Noul Aveo RS Concept este mai lung, mai lat si mai spatios decat actuala versiune de serie si afiseaza un design mult mai sportiv si mai agresiv comparativ cu modelul de baza, dat de elemente de design specifice marcii precum grila dubla a radiatorului, stopuri rotunde si bosaje evazate.

    Finisat intr-o nuanta de albastru electric Boracay, Aveo RS a primit niste orificii la inaltime redusa si unul inferior decorat cu o combinatie de aluminiu mat si aluminiu lustruit, precum si un set de jante din aliaj de 19 inch. Blocurile optice proeminente cu carcasa din aluminiu mat sunt inspirate de cele de pe motociclete, in timp ce proiectoarele de ceata sunt integrate in priza de aer pentru racirea franelor de dimensiuni mari ce ajunge pana la aripile fata.

    Profilul lateral este caracterizat prin liniile laterale ale caroseriei neintrerupte, o linie mediana inalta si linia joasa a plafonului. Oglinzile laterale cu lampi de semnalizare de culoarea chihlimbarului au aceeasi forma ca si autovehiculul si se pierd treptat in profilul acestuia. Autovehiculul are aspectul unui hatchback cu trei usi, deoarece manerele portierelor posterioare sunt amplasate discret in zona montantului „C”. Partea din spate se remarca printr-un eleron montat deasupra lunetei, un sistem de evacuare integrat central in spoiler si o evacuare dubla triunghiulara acoperita cu crom.

    Tema sportiva Albastru Boracay se continua si la interior prin cusaturile de pe instrumentarul de bord, portiere, volan, maneta schimbatorului de viteze, frana de mama si pe covorase. Maneta schimbatorului de viteze, comenzile sistemului de climatizare si sistemul audio sunt amplasate pe consola centrala integrata, care mai include si un port USB. Iluminarea pe fundal albastru a afisajului sistemului audio, a ecranului pentru indicatoarele de semnalizare si a butoanelor amplifica efectul cusaturilor albastre.

    Este de asteptat ca varianta de serie Aveo nu va prelua look-ul agresiv al conceptului, insa aspectul general va ramane probabil acelasi. Nu este exclus ca modelul care va aparea anul viitor sa fie oferit si in versiune de caroserie sedan in patru usi pentru a rivaliza pe piata nord-americana cu viitorul Ford Fiesta.

    Versiunea de serie a viitorului Chevrolet Aveo va intra in productia de serie in cursul anului 2011, la fabrica din orasul Orion (Michigan)

    Vizualizari: 1771