rss

Cadillac si-a modificat logo-ul

  1. 12/10/2009
  2. Categoria: Cadillac
  3. Tags: Cadillac, General Motors, GM, Logo
    Vezi toate fotografiile (3)

    La 10 ani de la ultima schimbare de imagine, Cadillac isi modifica din nou logo-ul. Desi nu a fost oficializata, noua sigla, care este in fapt o versiune usor modificata comparativ cu precedenta, este deja disponibila pe unele pagini ale companiei americane, inclusiv pe cea de facebook.

    Creat in anul 1902, logo-ul Cadillac se baza pe blazonul unui mic aristocrat dupa care fusese numita compania: Antoine de La Mothe, signeur de Cadillac. Sigla a suferit de-a lungul anilor nu mai putin de 18 operatii de restilizare, iar cea de acum este aproximativ identica din punct de vedere vizual cu precedenta, lansata in 1999, la Pebble Beach.

    Pentru a o diferentia de aceasta, cei de la Cadillac au aplicat accente metalizate si mai multe umbre, culorile sunt mai pronuntate, iar coroana cromata (material care reflecta exclusivismul modelelor din anii 50, in special Eldorado) este acum mai profilata si mai stralucitoare. Actuala forma a siglei, la care se renuntase in 1905, a fost reintrodusa in anul 1982, cu ocazia implinirii a 80 de ani a marcii.

    Logo-ul dezvaluit de Cadillac in urma cu un deceniu era izvorat din noua filozofie a companiei de peste Ocean si, astfel, au disparut cele sase mierle, coroana si blazonul familiei La Mothe.

    Vizualizari: 4929