rss

Cadillac XTS va avea un design similar cu al lui Sixteen

  1. 12/08/2009
  2. Categoria: Cadillac
  3. Tags: BMW, Cadillac, Mercedes, Sixteen, xts
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors va lansa in urmatorii doi ani nu mai putin de 25 de modele noi, iar printre acestea se vor numara si doua premiere foarte importante pentru Cadillac: modelul entry-level ATS si noua nava-amiral XTS.

    Daca primul va fi un sedan astfel dimensionat incat sa intre in concurenta directa cu BMW Serie 3 sau Mercedes C-Klasse, XTS va fi o limuzina de lux in toata regula, ce se va bate de la egal la egal cu ceea ce au mai bun de oferit europenii.

    Cel mai mare Cadillac a fost vazut deja – e adevarat, pe “bucati” – in cadrul unei conferinte de presa organizate chiar in incinta departamentului de design, invitatii declarand ca aspectul general al masinii foarte asemanator cu cel al lui Cadillac Sixteen.

    Cat despre dimensiuni, avand in vedere faptul ca epitetul de pe buzele tuturor a fost “urias” (in conditiile in care “normal” la americani e sinonim cu “foarte mare” in Europa), ar trebui sa ne asteptam, mai degraba, la un concurent pentru Rolls Royce Phantom sau viitorul Bentley Arnage decat la un adversar pentru Mercedes S-Klasse sau BMW Serie 7.

    Din pacate, imensul motor V16 de 13,6 litri si 1.000 CP nu va figura sub capota viitorului XTS, vestea fiind data inclusiv de capota mai scurta decat a lui Sixteen. In locul sau va fi amplasat, probabil, un V8 din noua generatie de motoare small-block, ce va debuta la anul; daca ne intrebati pe noi, am prefera totusi un V12.

    Mai ales ca praful s-a cam asezat pe minunatul concept Cien...

    Vizualizari: 1159