rss

Cadillac Converj, model de serie in 2011?

  1. 16/04/2009
  2. Categoria: Cadillac
  3. Tags: Cadillac, Chevrolet, Converj, GM, Volt
    Vezi toate fotografiile (3)

    In ianuarie, la expozitia de la Detroit, Cadillac a prezentat conceptul Converj, un coupe construit pe platforma Voltec, aceeasi care sta la baza hibridului Chevrolet Volt. Americanii au realizat Converj cu gandul la profit: o cale pentru General Motors de a vinde trenul de rulare ER-EV pe un vehicul ce va fi comercializat la un pret premium, sperand sa recupereze, astfel, o parte din costurile de dezvoltare.

    Mai nou, se zvoneste ca acesta a primit deja unda vrede si va intra in curand in productia de serie, avand ca termen de lansare anul 2011. Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, Bob Kruse, director executiv al diviziei ce se ocupa cu dezvoltarea modelelor hibride si electrice in cadrul GM, declara pentru Motor Trend ca, desi va prelua tehnica lui Volt, Cadillac Converj ar putea suferi unele modificari, astfel incat sa ofere performante mai bune decat Chevrolet-ul.

    De asemenea, intrucat va fi construit pe aceeasi platforma cu Chevy Volt, modelul de serie Converj ar putea avea alte dimensiuni fata de conceptul prezentat in ianuarie.

    Insa, cu tot optimismul celor de la General Motors, problema banilor, principala piedica in producerea lui Cadillac Converj, ramane si in aceasta situatie n-ar fi exclus ca grupul american sa nu mai apuce ziua in care Converj-ul sa vada lumina zilei.

    De altfel, David Darovitz, purtator de cuvant al concernului american, a dezmintit zvonurile spunand ca, momentan, Cadillac Converj va ramane doar un concept. Dar fum fara foc nu iese, nu?

    Vizualizari: 1097