rss

Fabrica de zvonuri: Spyker D12 va avea motorul lui Cadillac CTS-V?

  1. 25/07/2009
  2. Categoria: Cadillac
  3. Tags: Cadillac, CTS-V, D12 Pekin-to-Paris, Porsche cayenne turbo s, Spyker
    Vezi toate fotografiile (1)

    Spyker se chinuie de doi ani si jumatate sa lanseze SUV-ul D12 Peking-to-Paris si, din cate se pare, nici 2009 nu va fi anul norocos.

    Potrivit ultimelor informatii, vom vedea o versiune finala la viitorul salon de la Geneva, cand masina va renunta la indicativul D12 pentru D8. Motivul? Sub capota s-ar putea ascunde agregatul supraalimentat de pe Cadillac CTS-V.

    Faptul ca olandezii se gandeau sa renunte la motorizarea W12 de origine Audi nu este tocmai o noutate, insa implementarea impresionantului V8 american este cu siguranta una.

    La 550 CP si 746 Nm, motorul lui CTS-V nu este cu nimic mai prejos in comparatie cu cele din dotarea unor SUV-uri precum Mercedes ML 63 AMG, Porsche Cayenne Turbo S sau BMW X5 M, astfel incat ne asteptam la performante impresionante din partea lui D12 (sau, ma rog, D8) Pekin-to-Paris.

    De fapt, se vehiculeaza deja cateva cifre, specialistii anticipand o acceleratie de la 0 la 100 km/h in aproape cinci secunde si o viteza maxima de vreo 280 km/h. Asteptati-va deci la si mai multe liniute de fite pe Magheru.

    Vizualizari: 1395