rss

Un Bugatti Brescia va fi scos la licitatie dupa ce a stat 73 de ani intr-un lac

  1. 12/01/2010
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Brescia, Bugatti
    Vezi toate fotografiile (12)

    Cu ceva timp in urma scriam despre un model Bugatti Brescia Type 22 Roadster din 1925 care a fost scos la suprafata dupa ce a stat mai bine de 70 de ani pe fundul unui lac din Elvetia.

    Intre timp s-a aflat intreaga poveste: automobilul ajunsese acolo in 1936, in urma unei dispute intre proprietarul masinii si un oficial al guvernului, fiind gasita intamplator multi ani mai tarziu. Se presupune ca Bugatti-ul a apartinut lui Marco Schmuklerski, un arhitect ale carui creatii inca pot fi vazute raspandite pe intreg teritoriul Tarii Cantoanelor. Se crede ca oficialul guvernamental, suparat fiind pe motiv ca Schmuklerski nu a platit niciodata taxele de import pentru automobil, a ordonat distrugerea acestuia.

    Astfel, masina a ajuns pe fundul lacului, si intreaga afacere a fost data uitarii pana in 1967, cand un scufundator local a gasit-o intamplator.

    Desi se afla intr-o stare deplorabila, Bugatti-ul va fi scos la licitatie, organizatorii sperand sa o vanda cu nu mai putin de 90.000 euro. Banii obtinuti prin vanzarea clasicului autovehicul vor intra in contul fundatiei Damiano Tamagni, organizatie ce lupta impotriva delincventei juvenile. De ce tocmai Fondazione Damiano Tamagni? Aceasta a fost infiintata in 2008, dupa ce Damiano Tamagni - membru al clubului de scafandri Centro Sport Subacquei Salvataggio, care organiza vizite subacvatice pentru turisti la "capataiul" autovehiculului scufundat si care a ajutat la aducerea acestuia la suprafata, a fost omorat in bataie de trei persoane in Locarno, Elvetia.

    Vizualizari: 1886