rss

Cea mai rapida decapotabila din lume vine de la Bugatti

  1. 15/04/2013
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bugatti, Veyron
    Vezi toate fotografiile (8)

    Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse a fost desemnat cel mai rapid cabriolet din lume. Bolidul atinge o viteza maxima de 408 km/h.

    Dupa ce le-a fost rapit titlul pentru cea mai rapida masina de serie din lume, cei de la Bugatti au revenit in atentia mass-media cu un nou record: cea mai rapida decapotabila din lume, titlu adjudecat de Veyron Grand Sport Vitesse.

    Veyron Grand Sport Vitesse a reusit sa atinga o viteza de top de de 408.84 km/h pe circuitul Ehra-Lessien din Germania,
    acolo unde Volkswagen supune testelor aproape toate modelele de generatie noua. La volan s-a aflat pilotul chinez Anthony Liu, iar recordul a fost omologat de organizatia germana TUV.

    Exemplarul care a inregistrat performanta este un Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse de serie, vopsit in culorile portocaliu si negru,
    aceeasi cromatica regasite si pe coupe-ul Super Sports, cunoscut pana de curand ca fiind cel mai rapid autoturism de serie din lume.

    La atingerea rezultatului a contribuit motorul W16 de 8.0 litri, capabil sa livreze 1.200 de cai putere si un cuplu maxim de 1.500 de Nm, livrati intre 3.000 si 5.000 de rotatii pe minut.

    Pentru a puncta evenimentul, casa auto va expune la Salonul Auto de la Shanghai un Veyron Grand Sport Vitesse unica, botezat World Record Car. Editia speciala, construita intr-un singur exemplar, va putea fi achizitionata la modicul pret de 1.99 milioane de euro.

    Vizualizari: 5787
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »