rss

Video: McLaren F1 vs. Bugatti Veyron

  1. 01/07/2009
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bugatti, F1, McLaren, Top gear, Veyron, Video
    Vezi toate fotografiile (1)

    Echipa emisiunii Top Gear a fost vazuta cu ceva timp in urma in Abu Dabhi, insa motivul prezentei lor acolo a iesit abia acum la iveala: o "liniuta" intre McLaren F1 si Bugatti Veyron.

    Richard Hammond pe de o parte, si vestitul Stig de partea cealalta, au pus fata in fata doua autovehicule care au facut istorie. McLaren F1 a fost "masina anilor '90", cea mai rapida la acea vreme si supercar-ul pe care toti ceilalti incercau sa il "bata". Bugatti Veyron, in schimb, este sportivul incarcat de tehnologie al secolului 21.

    Mai putin agil decat McLaren din cauza greutatii cu aproape 500 de kilograme mai mari, Veyron-ul contracareaza printr-o viteza maxima superioara: aproape 410 km/h fata de "numai" 387 km/h cat atinge rivalul din clipul alaturat.

    Chiar daca primul model a fost lansat acum mai bine de 17 ani, McLaren F1 ramane una dintre cele mai rapide masini din lume, doar Koenigsegg CCR, SSC Ultimate Aero TT si Bugatti Veyron reusind sa doboare recordul sau de viteza. Dar inca exista un capitol la care supercar-ul britanic nu a fost depasit: cea mai rapida masina de serie din lume cu motor natural aspirat.

    Vizualizari: 1980