rss

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport a intrat in productie

  1. 22/05/2009
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bugatti, Veyron 16.4 Grand Sport
    Vezi toate fotografiile (5)

    Bugatti a inceput productia ultra-exclusivistului Veyron 16.4 Grand Sport, o noua editie limitata bazata pe modelul arhicunoscut deja. Este vorba despre o varianta cabrio care va fi produsa in numai 150 de exemplare, 30 dintre acestea fiind deja acontate de catre clienti.

    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport este dotat cu plafon pliabil executat din policarbonat si beneficiaza de acelasi motor W16 de 1001 CP care anima si coupe-ul. Roadster-ul atinge 405 km/h, insa viteza maxima scade considerabil pana la 360 km/h cand ruleaza cu plafonul "la cutie".

    Pentru a rigidiza autovehiculul dupa inlaturarea acoperisului rigid, inginerii Bugatti au ranforsat intregul pachet, in special zona pragurilor laterale si a tunelului median. De asemenea, prizele de aer de deasupra capetelor pasagerilor au fost intarite prin adaugarea unor cadre din fibra de carbon pentru a oferi o protectie ridicata in cazul rasturnarii.

    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport a fost prezentat pentru prima data anul trecut in California, la Pebble Beach Concours d'Elegance. Datorita impactului pozitiv pe care acesta l-a avut asupra publicului, compania detinuta acum de Grupul Volkswagen  a decis intrarea sa in productia de serie.

    Totusi, roadster-ul nu este pentru oricine, primele 50 de unitati fiind destinate exclusiv clientilor "de casa" Bugatti. Oricum, pretul de 1,4 milioane de euro cred eu ca ii va descuraja pe multi.

    Vizualizari: 1648