rss

Bugatti Galibier Concept, versiunea in patru usi a lui Veyron

  1. 15/09/2009
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bugatti, bugatti galibier, Coupe cu patru usi, galibier, Supercar
    Vezi toate fotografiile (8)

    Cu o zi inainte de debutul oficial programat la Frankfurt, Bugatti a dezvaluit, intr-un eveniment privat organizat la Molsheim, conceptul Galibier 16C. Fratele cu patru usi al lui Veyron prefigureaza viitorul sedan de serie preconizat sa apara in cursul anului 2013.

    Denumit dupa cea mai dificila catarare din Turul ciclist al Frantei si dupa legendarul model cu patru usi Type 57 Atlantique de la inceputul anilor '40, Galibier 16C este propulsat de acelasi motor W16 de 8,0 litri cu doua supraalimentatoare care in versiunea de serie va produce in jur de 800 CP. Propulsorul este cuplat la o transmisie automata cu 8 trepte si convertor de cuplu si poate functiona si pe baza de etanol. Asemenea tuturor modelelor de lux din Grupul VW, Galibier 16C dispune de tractiune integrala.

    Caroseria si sasiul conceptului Galibier 16C sunt construite din materiale usoare precum aluminiul, din care au fost realizate portierele si aripile, si fibra de carbon, care prdomina la partea frontala. Aceste materiale ajuta la reducerea greutatii masinii, cei de la Bugatti sustinand ca acesta este cel mai usor model din segmentul sau, dar si cel mai performant (specificatiile tehnice nu au fost dezvaluite, asa ca nu ne putem pronunta...).

    Din punct de vedere estetic, Galibier preia din liniile de design ale modelului Type 57 Atlantique, insa pastreaza traditionala grila supradimensionata Bugatti si imensele blocuri optice cu LED-uri. La interior, masina este extrem de luxuoasa, lemnul lucios si pielea fina dandu-i o nota aparte. De asemenea, se remarca simplitatea plansei de bord, care a fost redusa la cele doua ceasuri esentiale (vitezometru si cel de putere) pozitionate central, un instrumentar de mici dimensiuni in fata soferului si un display color mare in partea de jos a consolei centrale.

    De asemenea, sub cele doua cadrane centrale a fost montat un ceas Reverso Tourbillon, realizat special pentru Galibier de celebra companie elvetiana Parmigiani, care poate fi purtat de catre proprietar. Se poate observa ca vitezometrul indica o viteza maxima de 390 km/h, insa fiind vorba despre un concept, probabil ca in cazul versiunii de serie lucrurile vor sta diferit.

    Deocamdata, Bugatti nu s-a hotarat daca va produce acest vehicul, insa o decizie finala va fi luata in primavara anului viitor, dupa ce francezii vor prezenta conceptul Galibier 16C la mai multe evenimente majore din intreaga lume. Daca va primi unda verde pentru productia de serie, masina va fi extrem de scumpa, probabil in jur de 1 milion de euro.

    Vizualizari: 2146