rss

Oficial: BMW va lansa un hibrid bazat pe Seria 5 destinat Chinei

  1. 16/03/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Hibrid, seria5
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW a dezvaluit ca pregateste un model hibrid bazat pe Seria 5 care va fi comercializat exclusiv pe piata din China. Totodata, au fost confirmate versiunea de productie Mini Coupe si cea de-a doua generatie a lui BMW Seria 1, precum si debutul unei motorizari TwinPower Turbo cu trei cilindri.

    Desi nu exista in prezent foarte multe detalii, Norbert Reithofer, directorul executiv BMW, a anuntat debutul lui Seria 5 Plug-in Hybrid cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Denumit “New Energy Vehicle” (NEV), modelul va fi dezvoltat pe platforma cu ampatament marit a modelului Seria 5.

    Noul vehicul ar putea fi echipat cu acelasi sistem ca si Seria 5 ActiveHybrid, adica un motor twin-turbo de 3.0 litri si 302 CP, ajutat de un motor electric de 54 CP. Seria 5 Plug-in Hybridsi va fi fabricat si vandut in China.

    Totodata, grupul BMW va lansa versiunea de serie MINI Coupe si a doua generatie BMW Seria 1, al caror aspect final nu a fost pana la aceasta ora dezvaluit. Anul 2011 aduce si debutul noilor BMW Seria 6 Convertible si Coupe, BMW Seria 1 M Coupe si BMW M5.

    O alta noutate pregatita de bavarezi este un nou motor in trei cilindri, cu tehnologie Twin-Turbo, aceasta urmand a fi extinsa la toate propulsoarele pe benzina si diesel.

    Vizualizari: 1696