rss

Noutatile BMW pregatite pentru Shanghai

  1. 14/04/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: active, BMW, M5, Seria 6 Coupe
    Vezi toate fotografiile (6)

    BMW a pregatit pentru Salonul Auto de la Shanghai doua premiere mondiale absolute si trei premiere asiatice deosebit de importante. Astfel, standul bavarezilor va fi animat de BMW Concept M5, Seria 6 Coupé, BMW Vision ConnectedDrive, BMW ActiveE si noul BMW Seria 1 Coupe si Cabriolet.

    Prototipul M5 are rolul de a anticipa versiunea de serie a modelului de inalta performanta BMW M5. Se pare ca prototipul va fi animat de noul V8 twin-turbo de 4,4 litri, capabil sa dezvolte 560 CP si un cuplu maxim de 690 Nm. Unitatea va fi legata la o transmisie cu sapte trepte si dublu-ambreiaj dezvoltata de Getrag, cu padele pe volan. Mai mult decat atat, modelul de productie  ar putea beneficia de tractiune integrala xDrive.

    Si Seria 6 Coupe va fi prezentat in premiera mondialala Shanghai, designul caroseriei, inspirat din valurile in miscare, si interiorul exclusivist oferindu-i acestui model cu 2+2 locuri o aparitie impresionanta. Motoarele puternice si tehnologia avangardista a suspensiei stabilesc punctele de reper pentru sportivitate si confort al calatoriei. Datorita farurilor adaptive cu LED a celei mai noi generatii de BMW Head-Up Display si sistemului de sonorizare Bang & Olufsen High End Surround, BMW Seria 6 Coupé furnizeaza accente suplimentare pentru inovatie si placerea condusului de neegalat.

    Tot in premiera asiatica va debuta si BMW Vision ConnectedDrive, un prototip ce ofera o imagine despre viitorul conectarii inteligente a conducatorului, a automobilului si a mediului. Prin utilizarea unui limbaj de design specific BMW, prototipul roadster cu doua locuri reflecta o noua dimensiune a placerii de a conduce, amplificata de interactiunea completa cu mediul – de la deschiderea pe care o ofera conceptul roadster, pana la conectivitatea pe care o ofera sistemele BMW ConnectedDrvie, cum ar fi Head-Up Display cu Augmented Reality. Efectele luminoase simbolizeaza fluxul de informatii ce permite utilizarea functiilor inovatoare BMW ConnectedDrive.

    Pe langa cele trei modele, bavarezii vor prezenta si noul ActivE. Autoturismul este propulsat de un motor electric de 125 kW/170 CP. Aranjamentul inteligent al componentelor transmisiei si al sistemelor de stocare a energiei in interiorul automobilului creeaza conditiile ideale pentru dinamica specifica BMW si pentru o functionalitate sporita. Masina, care este bazata pe BMW Seria 1 Coupe, ofera patru scaune integrale, un portbagaj cu capacitatea de 200 litri, tractiune spate si o autonomie de aproximativ 200 de kilometri in conditii de trafic cotidian. O flota de ActiveE va incepe programul de testare in acest an in intreaga lume.

    Lista noutatilor pregatite pentru Shanghai se incheie cu noile BMW Seria 1 Coupe si Cabriolet. Ambele modele sunt comercializate pe piata auto din China in echipare cu motoare cu patru cilindri, puternice si eficiente, cu VALVETRONIC. Nivelul scazut de consum de combustibil si cel al emisiilor, tractiunea spate unica in segment, tehnologia avansata a suspensiei, dotarile cu echipamente inovatoare si calitatea premium au ajutat aceste modele sa-si castige o pozitie exceptionala in clasele din care fac parte.

    Piata chineza a crescut in ultimii ani pentru a deveni cea mai mare piata de automobile la nivel mondial. Cu 18,1 milioane de automobile si autovehicule comerciale usoare livrate in 2010, China ocupa detasat prima pozitie pe o piata mondiala care a totalizat 69,6 milioane unitati. Pentru BMW Group piata chineza ocupa pozitia a 3-a din punct de vedere al volumelor inregistrate, cu 12% din totalul de unitati livrate in 2010 (183 328 unitati, +85,3%).

    Vizualizari: 2148