rss

BMW Vision Efficient Dynamics de serie se va numi i8

  1. 29/12/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, i8, vision efficient dynamics
    Vezi toate fotografiile (4)

    Modelul de productie care va rezulta din Vision Eficient Dynamics, prototip ce a fost prezentat la IAA 2009, se va numi BMW i8, anunta publicatia olandeza AutoInternationaal.

    Mai mult decat atat, toate viitoarele modele „verzi” vor contine litera “i” care va fi insotita de o cifra. Odata cu aceasta noua sportiva, constructorul auto va lansa o gama paralela la cea traditionala, care necesita o distinctie fata de autoturismele cu motoare traditionale.

    Noul BMW i8 ar putea fi lansat in forma finala pe parcursul anului 2013, la un an distanta de rivalele Audi R8 e-tron si Mercedes SLS AMG E-Cell.

    Modelul de serie va costa peste 150.000 de lire sterline (176.000 euro). Referitor la tariful de comercializare Ian Robertson, director de marketing, a declarat „Nu am stabilit inca pretul final, insa acesta se va alinia la produsele oferite de Ferrari si Porsche.”

    Supercarul bavarez ar putea fi, prin urmare, mai ieftin decat Audi R8 e-tron si Mercedes SLS AMG E-Cell, care vor depasi pragul de 190.000 lire sterline.

    Momentan nu exista informatii referitor la sistemul de propulsie pentru modelul de serie. Conceptul Vision BMW Eficient Dynamics era echipat cu un propulsor diesel de 1,5 litri, care dezvolta 163 CP, plus doua motoare electrice cu ajutorul caror puterea atingea 356 cai si oferea un cuplu de 800 Nm.

    Vizualizari: 3119