rss

BMW si PSA Peugeot Citroen vor imparti aceeasi tehnologie hibrida

  1. 03/03/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Citroen, Hibrid, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group si PSA Peugeot Citroën au anuntat, la Geneva, planurile de a colabora pentru dezvoltarea unei tehnologii hibride in cadrul unei societati mixte ce se va numi “BMW Peugeot Citroën Electrification”. Investitia totala va fi in valoare de 100 de milioane de euro.

    Initiativa celor doua companii are rolul de a dezvolta si produce componente standardizate pentru tehnologia hibrida, ce urmeaza sa echipeze modelele ambilor parteneri. Actiunile de dezvoltare se vor concentra asupra unor componente precum bateriile, generatoarele, sistemele electronice si a software-ul necesar pentru sistemele hibride.

    Noua companie isi va desfasura activitatea in doua locatii – in zona Munchen, Germania si la Mulhouse, in Franta. Proiectul va crea, pana la sfarsitul anului 2011, 400 de noi locuri de munca. Cel mai probabil, compania va fi lansata in cel de-al doilea trimestru al acestui an, dupa obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor competente.

    Tehnologia hibrid dezvoltata va echipa modelele ambilor parteneri incepand cu anul 2014.

    BMW Group si PSA Peugeot Citroën colaboreaza de aproape 10 ani. In anul 2002, cei doi parteneri au hotarat sa lucreze impreuna pentru dezvoltarea motoarelor cu patru cilindrii. Intre anii 2006 si 2010 au fost construite mai mult de 1.8 milioane de motoare pentru vehiculele MINI, Peugeot si Citroën.

    In februarie 2010, cele doua companii au hotarat continuarea dezvoltarii urmatoarei generatii de motoare cu patru cilindri pe benzina, ce va respecta reglementarile EURO 6.

    Vizualizari: 1972