rss

BMW si Peugeot-Citroen vor dezvolta impreuna noi generatii de masini hibride si electrice

  1. 03/02/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: Alianta, BMW, Peugeot-Citroen, vehicule hibride, electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW si PSA Peugeot Citroen si-au unit forţele în cursa pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de vehicule hibride si a tehnologiei bateriilor pentru vehicule electrice.

     

    Producatorii auto europeni au spus ca aceasta alianta, ce poarta numele BMW Peugeot Citroën Electrification, va avea ca scop sa creeze o platforma europeana pentru tehnologii electrice.

    BMW Peugeot Citroen Electrification va proiecta si produce baterii, generatoare, incarcatoare, precum si software pentru sistemele hibride, printre altele.

     

    Componentele hibride isi vor gasi utilitatea pe vehicule apartinand atat BMW Group, cat si PSA Peugeot Citroen, in urma acordului de echitate 50/50 care a fost semnat la data de 1 februarie de catre presedintele fiecarei companii: Norbert Reithofer de la BMW AG si Philippe Varin de la PSA Peugeot Citroen.

    Activitatea noii companii mixte va demara in al doilea trimestru al lui 2011, dupa ce va primi aprobarea din partea autoritatilor responsabile de concurenta.

     

    Philippe Varin, director executiv Peugeot, a declarat: "Prin aceasta colaborare, suntem siguri ca vom dezvolta si extinde expertiza noastra si ca vom construi un lider european in domeniul inovarii de automobile hibride."

     

    BMW Group si PSA Peugeot Citroen coopereaza in domeniul tehnologiei motoarelor de ani de zile. Intre 2006 si 2010, au construit peste 1,8 milioane de unitati impreuna.

    In februarie anul trecut, cele doua companii au convenit sa dezvolte urmatoarea generatie a motorului pe benzina cu patru cilindri, care va corespunde normelor Euro 6. Motorul actual este montat pe modele Peugeot, Citroen si MINI.

    Vizualizari: 1794