rss

BMW prezinta M5 Concept

  1. 07/04/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Concept, M5
    Vezi toate fotografiile (8)

    BMW a dezvaluit primele imagini si detalii oficiale cu noul concept M5, care va avea premiera publica in cadrul editiei 2011 a Salonului Auto de la Shanghai si care anticipeaza cea de-a cincea generatie a acestui model.

    Prototipul este bazat pe ultima versiune a lui Seria 5 si anticipeaza pana in cele mai mici detalii versiunea de productia a modelului M5. Acesta va fi pus in miscare de un motor V8 TwinTurbo despre care bavarezii nu dezvaluie mare lucru. Pe langa faptul ca au fost reduse consumul si nivelul de emisii, ne putem astepta si la un plus de putere situat in jurul valorii de 550-600 CP.

    Noul M5 Concept beneficiaza de intreaga tehnologie a diviziei de performanta BMW: moul motor, transmisia M cu dublu ambreiaj si sapte trepte si tehnologia Drivelogic, suspensia si directia specifice M.

    Combinatia intre noul motor si transmisia M Drivelogic este completata de functia Auto Start Stop. Atunci cand automobilul opreste la intersectie sau in trafic, motorul performant este oprit temporar, manevra prin care se evita consumul inutil de combustibil la ralanti.

    La capitolul design, nu au fost operate modificari majore, bavarezii concentrandu-se mai mult asupra detaliilor de tehnica. Totusi, se remarca prizele de aer largi, care raspund cerintelor ridicate de racire a motorului, precum si aerodinamica optimizata gratie spoilerului discret amplasat pe capota portbagajului si difuzorului integrat in eleronul spate.

    Versiunea finala, de productie M5 va debuta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

    Vizualizari: 3219