rss

BMW pregateste viitoarele i4 si i5

  1. 08/08/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, i3, i4, i5, i8
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi s-a scurs putin timp de la publicarea informatiilor si imaginilor oficiale cu primele modele ale sub-brandului „i”, familia de autovehicule electrice si hibride bavareze promite sa se imbogateasca cu doua noi propuneri: i4 si i5.

    Potrivit unor informatii preliminare, i4 ar putea fi de fapt o versiune sportiva a citadinei BMW i3, utilizand aceeasi baza mecanica, cu acelasi motor electric de 170 CP.

    Diferenta dintre cele doua va fi facuta la nivel de design, viitorul i4 urmand a imprumuta numeroase elemente stilistice de la supercarul i8, la un pret inferior.

    De cealalta parte, BMW i5 va fi dezvoltat pe platforma hibrida a lui i8, va avea o caroserie sedan-coupe si va fi mai practica si mai spatioasa decat i8. Modelul ar putea avea un sistem de deschidere conventional, usile din spate fiind cu deschidere inversa pentru a facilita accesul in cabina.

    Dupa debutul conceptelor BMW i3 si i8 de la Frankfurt, versiunile de serie vor fi lansate pe piata in 2013 si respectiv 2014. Zvonurile referitoare la viitoarele i4 si i5 ar putea deveni realitate ulterior, pana in anul 2020.

    Pe langa acestea, familia “i” ar putea primi si o varianta i3 cu ampatament lung, dar si un cabriolet derivat din supercarul BMW i8. Evident, toate se vor bucura de utilizarea masiva a CFRP (carbonfibre reinforced plastic), o combinatie inedita de materiale care asigura o greutate redusa.

    Vizualizari: 2989