rss

BMW pregateste un scuter electric

  1. 31/07/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, electric, scuter
    Vezi toate fotografiile (12)

    BMW a dezvaluit primele imagini si informatii oficiale ale noului C Evolution, prototipul unui scuter electric foarte apropiat de versiunea de serie. Modelul promite o autonomie de 100 de kilometri si atinge o viteza maxima de 120 km/h.

    BMW Motorrad a publicat primele cadre si detalii tehnice ale scuterului electric C Evolution, model aflat intr-o versiune avansata de dezvoltare, care va intra pe un segment de piata ce va cunoaste o dezvoltare semnificativa in urmatorii ani.

    Noul BMW C Evolution este pus in miscare de un motor electric care poate livra in mod continuu 11 kW/15 CP si un maxim de 35 kW/47 CP. Scuterul electric garanteaza o autonomie de 100 de kilometri, asigurata de o baterii litiu-ion 8 kWh racite cu aer. Reincarcarea acumulatorului se poate face si de la o priza normala si dureaza aproximativ 3 ore.

    Bavarezii anunta o viteza maxima de 120 km/h, suficient pentru deplasarile urbane si din apropierea oraselor. Sprintul de la 0 la 60 km/h este efectuat in acelasi timp ca un un maxi scuter echipat cu un motor cu ardere interna de capacitatea de 600 cc.

    BMW C Evolution beneficiaza si de un sistem inteligent de recuperare a energiei pierdute in timpul franarilor, ce poate extinde autonomia cu pana la 20de procente.

    Scuterul electric de la BMW ar putea ajunge pe piata in urmatorii doi ani.

    Vizualizari: 2201