rss

BMW, una din cele mai sigure marci la testele Euro NCAP in 2010

  1. 31/01/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Seria 5, teste Euro NCAP, X1
    Vezi toate fotografiile (2)

    Anul trecut doua modele BMW au fost supuse testelor de siguranta Euro NCAP si ambele s-au plasat in primele zece cele mai sigure masini ale anului. Este vorba despre Seria 5 si BMW X1.

     

    BMW Seria 5 a fost desemnat cea mai sigura limuzina din clasa mare. In acelasi timp, noul model stabileste cel mai bun rezultat inregistrat pana acum in ceea ce priveste protectia pietonilor si este primul (si singurul) automobil care obtine o nota de 100% intr-o categorie pentru sistemele de siguranta activa. La celelalte categorii de test noul model a primit 95% pentru protectia pasagerilor, 83% pentru protectia copiilor, 78% pentru protectia pietonilor.

    De asemenea, a fost primul model pentru care s-a realizat un crash test cu interventia automata a franelor intr-un experiment realizat de Organizatia Germana de Supraveghere a Automobilelor (DEKRA). Este vorba de un sistem, disponibil optional pe BMW Seria 7 si BMW Seria 5 impreuna cu Adaptive Cruise Control, care detecteaza pericolul unui accident frontal, pregateste franele si activeaza o avertizare vizuala.

     

    BMW X1, pe langa o protectie foarte buna a pasagerilor, a obtinut si un scor foarte bun in ceea ce priveste protectia pietonilor. Raportul de testare face o referire speciala la calitatea materialelor de la capota compartimentului motor, care reduc semnificativ riscul accidentarilor la cap, in special in cazul copiilor. Rezultatele obtinute au fost de 87% pentru protectia pasagerilor, 86% pentru protectia copiilor, 64% pentru protectia pasagerilor si 71% pentru sistemele de siguranta activa.

     

    Incepand cu 2010, Euro NCAP a propus un standard nou de testare. Alaturi de extinderea testelor propriu-zise de impact, a fost adaugata si o noua sectiune de evaluare, „Siguranta activa”. In total numai 65% din automobilele testate au obtinut 5 stele anul trecut, comparativ cu 90% in 2009, indicand faptul ca procedura de testare a devenit mult mai exigenta.

    Vizualizari: 3251