rss

BMW ar putea cumpara Saab

  1. 22/02/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW ar putea cumpara marca Saab pentru a construi modele sub brandul suedez, potrivit unei surse din cadrul companiei bavareze.

    Operatiunile Saab ar putea reprezenta un punct de interes pentru germanii de la BMW Group, potrivit forumului SaabsUnited. Conform mai multor surse, producatorul german se afla pe o lunga lista de potentiali investitori. Mai mult decat atat, cei de la BMW ar fi interesati sa produca modele sub brandul Saab, pe platforme proprii.

    Miscarea are logica dat fiind faptul ca nemtii planuiesc de ceva timp lansarea unor automobile cu tractiune fata. Acest plan ar putea afecta imaginea marcii bavareze, care nu a lansat pana in prezent niciun astfel de autovehicul.

    Citeste si Masinile din muzeul Saab, scoase la licitatie pentru achitarea datoriilor

    Pentru a rezolva aceasta problema, BMW ar putea lua in calcul dezvoltarea de modele cu tractiune fata sub o alta marca, in cazul de fata, Saab.

    Lupta va fi cu atat mai interesanta si mai avantajoasa pentru brandul suedez cu cat majoritatea potentialilor cumparatori intentioneaza sa dezvolte autovehicule cu sigla Saab.

    Saab a depus cererea de intrare in insolventa dupa ce General Motors, fost proprietar si actual actionar, s-a opus vanzarii companiei catre investitorii chinezi de teama unei potentiale concurente.

    Vizualizari: 2374