rss

BMW a lansat noul sub-brand "i". Primele modele: i3 si i8

  1. 22/02/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, i3, i8
    Vezi toate fotografiile (4)

    BMW a anuntat oficial lansarea noii game de modele „i”, dedicata vehiculelor electrice cu tehnologie de ultima generatie, care va deveni un adevarat sub-brand al bavarezilor. Primele doua masini care vor lua nastere sub sloganul “Born Electric” vor fi BMW i3 si BMW i8.

    Primul model, i3, va fi lansat in anul 2013 si este cunoscut in prezent ca fiind proiectul Megacity.  Modelul electric va fi construit cu ajutorul materialelor ecologice, recuperabile, si va fi destinat mediului urban. Acesta va avea o caroserie din aluminiu, cu trei usi, si va putea gazdui patru persoane.

    Noul BMW i3 va fi pus in miscare de de un motor electric, capabil sa produca  170 CP si va avea o autonomie de 160 km, asigurata de bateria litiu-ion.

    Al doilea model care va purta distinctie “i” va fi supercarul i8. Acesta va lua nastere din conceptul Vision EfficientDynamics, prezentat in 2009. Propulsia va fi garantata de acelasi motor electric, asistat de o unitate termica, in trei cilindri, care se afla momentan in curs de dezvoltare. Astfel, noul BMW i8 va fi un model sportiv de inalta performanta care se va bucura de un consum redus specific unei citadine.

    Ambele modelevor avea la baza arhitectura de ultima generatie LifeDrive, care implica  un aasiu din aluminiu ai o celula de rezistenta din fibra de carbon ranforsata, pentru a contrabalansa greutatea bateriilor.

    Noile i3 si i8 vor fi produse la uzina din Leipzig, aici fiind facuta o investitie de 400 de milioane de dolari. Totodata, pana in 2013, noua gama a bavarezilor va duce la crearea a 800 de locuri de munca.

    Vizualizari: 2138