rss

BMW: Modelele electrice vor primi indicativul eDrive

  1. 24/04/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, i3, i8
    Vezi toate fotografiile (10)

    Gama de autovehicule electrice produse de BMW vor primi indicativul "eDrive", au  anuntat oficialii casei auto cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, unde este expus ineditul conceptuL i8 Spyder.

    Viitoarele autovehicule din familia "i", dotate cu un motor electric, un pachet de baterii litiu-ion si un sistem de gestionare a resurselor inteligent, vor putea fi recunoscute dupa terminatia "eDrive".

    Pe langa pleiada de modele obisnuite, BMW  a adus la Beijing versiunea decapotabila a sportivei hibride i8. Denumit i8 Spyder, prototipul este pus in miscare de un sistem de propulsie capabila sa dezvolte un total de 354 Cai Putere si un cuplu de 550 Nm.

    Unitatea electrica produce 131 Cai Putere si angreneaza puntea fata, iar propulsorul traditional este un turbo pe benzina cu trei cilindri de 1.5 litri, ce livreaza 223 CP si 300 Nm. Acesta este pozitionat in spatele pasagerilor si este cuplat la o transmisie automata cu dublu ambreiaj.

    Sprintul de la 0 la 100 km/h este efectua in numai cinci secunde, roadsterul atingand o viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic). In ciuda performantelor notabile, consumul inregistrat este de numai 3,0 litri/100 km.

    Primul model electric promis de BMW va fi noul i3, o citadina cunoscuta sub numele de proiect MedaCity. Prototipul care a anuntat modelul era echipat cu un motor electric de 170 CP.

    Vizualizari: 1868