rss

Vrei de pe eBay: BMW 3.0 CS/CSL

  1. 12/08/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: 2800 CS, BMW, Ebay, Laguna Seca, Weber
    Vezi toate fotografiile (6)

    Inainte de toate, putina istorie: masina din imagini si-a inceput viata in 1968 drept un BMW 2800 CS si, vreme de cinci luni, a fost unul dintre bolizii de teste al constructorului bavarez.

    A urmat o cariera de 40 ani dedicata motorsportului, timp in care si-a schimbat culoarea de doua ori (mai intai in verde-praz, iar apoi in portocaliu). Acum, aflat din nou in straiele albe de odinioara, superbul BMW de curse isi cauta un cumparator pe eBay...

    Cel care-l vinde l-a gasit acum trei ani in Suedia, bine conservat, si s-a decis sa il restaureze “ca la carte”. Pana si vopseaua originala, Alpine White, si-a reluat drepturile pe caroseria coupe-ului, a carui prima iesire pe circuit s-a consumat doar un an mai tarziu la Laguna Seca (cu ocazia evenimentului Monterey Historics).

    Desi este catalogat drept un 3.0CS, “Bimmer”-ul are sub capota un motor cu sase cilindri de 3,5 litri (dotat cu carburatoare Weber si cuplat la o transmisie Getrag CR5), al carui potential va putea fi apreciat si de catre vizitatorii viitorului festival al vitezei de la Coronado, organizat in septembrie.

    Pretul minim acceptat pentru aceasta minunata piesa de colectie? Inca nu se stie exact, dar daca primul bid initial, in valoare de 75.000 de $, s-a dovedit a fi prea mic, ne gandim ca nu e tocmai pentru orice buzunar...

    Vizualizari: 4997
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »