rss

Video: accident stupid intre safety car si un BMW in WTCC

  1. 21/05/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Chevrolet, WTCC
    Vezi toate fotografiile (1)

    Inutil sa mai amintim care este scopul safety car-ului intr-o cursa auto. Sa spunem doar ca acesta trebuie sa incetineasca participantii atunci cand pe pista a avut loc un accident, pentru ca ostilitatile sa se desfasoare in conditii de siguranta.

    Insa, dupa cum a aflat pe propria piele Franz Engstler, safety car-ul nu este intotdeauna... o masina care sa aduca siguranta.

    La etapa de WTCC desfasurata la Pau, in Franta, s-a intamplat ca un Chevrolet Cruze care juca rolul de safety car sa isi faca aparitia pe circuit in cel mai nepotrivit moment, nelasandu-i, practic, nicio sansa lui Engstler si BMW-ului sau 320, care rula in pozitia de lider. Cele doua masini s-au ciocnit, in urma impactului pilotul german fiind nevoit sa se retraga din competitie.

    Imediat, comisarii de cursa au demarat o ancheta pentru a stabili cine se face vinovat de acest incident nefericit. La prima vedere, mare parte din vina pare sa-i apartina pilotului de la volanul safety car-ului, dar este posibil ca si Franz Engstler sa aiba partea sa de responsabilitate. Comisarii vor aprecia daca germanul a respectat sau nu semnificatia steagurilor galbene si adaptat viteza in consecinta.

    Vizualizari: 1421