rss

Un profit cu 74% mai mic pentru automobilele de lux BMW

  1. 03/11/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Bmw seria 7, Mercedes benz
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW a inregistrat o scadere a profitului cu 74% in al treilea trimestru, in urma recesiunii care a redus cererea de automobile scumpe.

    BMW a anuntat ca profitul a scazut la 76 milioane euro, de la 296 milioane euro in perioada similara a anului precedent. Vanzarile au scazut cu 6,6%, la 11,8 miliarde euro, a mai comunicat constructorul bavarez.

    In plus, nici suportul acordat de guverne prin intermediul primelor de casare nu a adus un plus de avant producatorului de automobile de lux, intrucat banii oferiti de stat au sustinut cererea de modele mai ieftine, precum Volkswagen Golf, disponibil la 17.000 euro. Unde mai pui faptul ca pentru un BMW Seria 7 trebuie sa dai din buzunar 73.000 euro?!

    BMW a reactionat la declinul vanzarilor prin scaderea productiei, reducand programul de lucru pentru un sfert dintre angajati.

    Divizia auto a grupului a inregistrat o pierdere inainte de taxe si impozite de 76 milioane euro, fata de un profit de 141 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

    Pierderea vin in contrast cu rezultatul principalului concurent, divizia Mercedes-Benz a grupului Daimler, care si-a triplat castigurile inainte de taxe si impozite in al treilea trimestru, la 355 milioane euro.

    Vizualizari: 1287