rss

Spionat: noul BMW X1 pe Nordschleife

  1. 03/04/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: bmw x1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cei de la BMW lucreaza la viitoarea generatie a Seriei 1 si se pregateste pentru lansarea noului X1 in luna iunie, care va fi lansat pe piata la inceputul lui 2010. De altfel, constructorul german testeaza de zor in aceasta perioada modelul X1 pe pista de la Nurburgring.

    Avand proportii similare ca Ford Kuga si Toyota RAV4, noul X1 va primi sistemul de tractiune integrala permanenta xDrive si va avea aceeasi garda la sol ca noul offroader de la MINI si acelasi habitaclu ca verii sai mai mici.

    De asemenea, noul X1 va beneficia, asemenea tuturor modelelor actuale din gama bavareza, de celebrul de acum program de eficientizare BMW Efficient Dynamics, care diminueaza consumul cu pana la 24% si emisiile poluante cu 19%, in conditiile unei imbunatatiri a performantelor. Efficient Dynamics include tehnologii precum injectie de combustibil de inalta precizie, sistemele „Auto Start-Stop”, regenerarea energiei prin franare, aerodinamica activa, servodirectie electrica, indicator al schimbarii optime a treptei de viteza si pneuri cu rezistenta de rulare scazuta.

    Viitorul SUV de mici dimensiuni din gama Seriei 1 va fi oferit cu o gama de motorizari cu 4 si 6 cilindri, atat pe benzina, cat si diesel. Cel mai mic propulsor care se va regasi pe noul X1 va avea 2,0 litri si va produce 170 CP in versiunea pe benzina si 177 CP in varianta pe motorina, in timp ce unitatea cu 6 cilindri de 3,0 litri va dezvolta 265 CP (benzina) sau 245 CP (diesel). Din cauza costurilor ridicate, probabil ca versiunea hibrida nu va intra in productia de serie.

    Noul BMW X1 va fi oferit in patru variante, xDrive20i, xDrive20d, xDrive30i si xDrive30d, iar pretul de pornire va fi, daca este sa ne luam dupa cele mai noi zvonuri, 32.000 de euro.

    Vizualizari: 1257