rss

Sistem Bosch ESP premium cu interfata FlexRay disponibil pe BMW Seria 7

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Bosch, Seria 7
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW a implementat pe ultima generatie a modelului Seria 7 sistemul Bosch ESP premium, primul sistem de reglare a fortei de franare echipat cu o interfata FlexRay.

    Prin intermediul acestei noi tehnologii, sistemul comunica cu senzorii aferenti, cu sistemul de reglare a vitezei de deplasare ACC (Adaptive Cruise Control), cu sistemul integrat de control al sasiului (ICM), precum si cu unitatile de comanda ale motorului si cutiei de viteze.

     „FlexRay ofera noi posibilitati de interconectare si asigura o baza excelenta pentru comunicarea unor date cuprinzatoare, in intervale de timp limitate, intre sistemele curente si viitoare de asistare si de siguranta din clasa premium“ a declarat Klaus Meder, Presedintele Departamentului Bosch Sisteme de Control al sasiului.

    FlexRay poate atinge viteze de transfer ale informatiei intre 10 si 20 Mb/s, adica incomparabil mai mari fata de cele obtinute de CAN de doar 1Mb/s. Noua magistrala permite adoptarea unor protocoale de comunicare mai complexe si mai rapide, astfel incat actiunile comandate de sistemele masini sa actioneze aproape in timp real.

    Vizualizari: 1701