rss

Proton si Lotus ar putea prelua BMW Sauber F1

  1. 07/09/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, F1, Formula 1, Lotus, Proton
    Vezi toate fotografiile (1)

    De cand BMW a anuntat cu cateva saptamani in urma ca 2009 este ultimul sezon in Formula 1, constructorul german a luat contact cu mai multi posibili cumparatori ai infrastructurii pe care bavarezii, la randul lor, au achizitionat-o odata cu preluarea Sauber F1.

    Potrivit unui articol publicat de Autocar, BMW Sauber ar putea fi cumparata din 2010 de Proton si Lotus. Compania britanica ar putea reveni, iata, dupa mai bine de un deceniu, in Marele Circ, sport in care a participat intre 1958 si 1994, timp in care a adunat 7 titluri la Constructori.

    Lotus
    s-a facut remarcata ca una dintre cele mai inovatoare echipe din Formula 1, insa totul s-a terminat dupa moartea fondatorului Colin Chapman, cand team-ul britanic s-a retras de pe prima scena automobilistica.

    Acum, revenirea ar fi posibila printr-o alianta cu malaezienii de la Proton, dar si un parteneriat cu Petronas, sponsorul traditional al defunctei Sauber.

    De asemenea, se zvoneste ca viitoarea echipa va fi condusa de Mike Gascoyne, fostul director tehnic al celor de la Renault si Toyota, dar niciun comentariu oficial nu a fost facut, inca, de catre cei banuiti a fi implicati in aceasta afacere.

    Vizualizari: 1159