rss

Presedintele Daimler vrea o colaborare mai stransa cu BMW

  1. 09/05/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: Auto economie, BMW, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dieter Zetsche, presedintele Daimler AG, a declarat de curand ca ar dori ca Mercedes sa aiba o colaborare mai stransa cu BMW. Ultimul joint-venture al celor doua companii a fost… sa mearga la “piata” impreuna, semnand un parteneriat prin care si-au achizitionat o parte din piese si componente impreuna, obtinand astfel discount-uri de la furnizori.

    Zetsche considera ca sunt putine domenii in care cei doi producatori n-ar putea colabora – probabil din cauza vechilor rivalitati –, fara a le numi, dar crede ca “atata vreme cat identitatea ambelor companii ramane neatinsa, colaborarea dintre BMW si Mercedes poate fi de mare anvergura”.
    Ele ar putea folosi chiar si aceleasi platforme, doar ca “Mercedes isi va pastra intotdeauna latura luxoasa”.

    Desi Zetsche pune accentul pe latura luxoasa a marcii din Stuttgart in aceasta declaratie, de mult nu mai e de ajuns ca un Mercedes sa fie doar luxos, la fel cum nici un BMW nu poate fi doar sport ca sa aiba succes cu adevarat. Deci, armonizarea colaborarii in acest sens nu va fi un lucru usor, dar schimbul de platforme ar putea genera economii de sute de milioane de euro si ar putea propulsa BMW, respectiv Mercedes intr-o pozitie extrem de favorabila pe termen lung.

    Vizualizari: 1073