rss

Pana la urma, va fi un BMW Z2

  1. 30/04/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, BMW Z4, MINI, Roadster, Z2
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fratele mai mic al lui BMW Z4 a fost pana acum subiectul unui du-te-vino destul de enervant la un moment dat, ce privea aparitia sa pe piata.

    Mai precis, zvonurile il dadeau cand proiect anulat, cand model iminent, ultima oara ramanand valabila prima varianta. Ei bine, Z2 “a inviat” din nou, si, se pare, il vom vedea sub forma unui concept la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Deocamdata, detaliile tehnice sunt destul de superficiale, dar se pare ca Z2 va fi construit pe platforma tehnica a viitorului Serie 1. Gratie materialelor usoare ce vor intra in componenta sa, roadster-ul bavarez va cantari sub 1.000 kg – amanunt important in obtinerea unei dinamici de exceptie si a unui consum de combustibil redus.

    Apropo de dinamica, paleta de motoare va include agregatul de 1,6 litri propus si in gama MINI, iar amatorii de senzatii tari se vor putea orienta catre viitorul “benzinar” twin-turbo de doi litri, capabil de cel putin 250 CP. La capatul opus al polului, amatorii de eficienta in exploatare se vor putea orienta catre obisnuitele oferte diesel sau, daca e musai sa fie “trendy”, catre propulsia hibrid si plug-in hybrid.

    Fiind un model mai de buget, BMW Z2 nu va avea un plafon din tabla retractabil, ci unul clasic, din material textil; pe de alta parte, costurile ii vor obliga, se pare, pe germani sa dezvolte si o versiune coupe.

    Masina va sosi in showroom-urile din intreaga lume undeva in 2013, pretul de baza estimat fiind de circa 30.000 de $.

    Vizualizari: 2545