rss

PSA doreste o relatie mai stransa cu BMW

  1. 24/10/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, MINI, Peugeot, phillipe varin, PSA
    Vezi toate fotografiile (1)

    Concernul francez a declarat, prin vocea presedintelui Phillipe Varin, ca doreste sa adanceasca colaborarea cu BMW dincolo de dezvoltarea la comun a anumitor motoare.

    Varin a mentionat ca a discutat in aceasta privinta cu omologul sau de la BMW, Norbert Reithofer, caruia i-a propus o cooperare la nivelul departamentelor de achizitii si a producerii unor componente precum transmisiile si sistemele de climatizare.

    In aceste momente, cele doua companii impart motorul de 1,6 litri pe care bavarezii il propun in gama lui MINI, insa seful cel mare de la PSA spune ca grupul poate oferi germanilor si un agregat cu trei cilindri ultraeficient, pe ce va fi produs incepand cu 2011. Cei din Hexagon ar putea cere la schimb motoare mai mari si mai puternice, numai bune pentru a sustine programele de dezvoltare ale modelelor din clasele superioare.

    Varin a tinut de asemenea sa precizeze ca Peugeot-Citroen nu fuziona cu nici un constructor auto, preferand sa incheie contracte de parteneriat privind diferite componente/modele care se pot produce la comun.

    In afara de colaborarea cu BMW, PSA mai are aliante cu Toyota si cu Mitsubishi, ultima urmand a fi updata cu o cooperare pe tema propulsiilor electrice.

    Vizualizari: 1144