rss

Oficial: BMW Vision EfficientDynamics Concept

  1. 31/08/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Bmw efficientdynamics, BMW Vision EfficientDynamics Concept, Concept

Ce ati zice de un BMW care sa fie la fel de rapid ca un M3 si economic ca o Toyota Prius? Ei bine, solutia vine de la compania bavareza, care va prezenta la Frankfurt mult-asteptatul concept Vision EfficientDynamics. Astazi, primele detalii si fotografii.

Revolutionarul concept coupe de la BMW are o lungime de 4.600 mm si o inaltime de doar 1.240 mm si foloseste un sistem de propulsie hibrid diesel-electric. Acesta este asigurat de un turbodiesel cu 3 cilindri de 1,5 litri care produce 163 CP si 290 Nm de cuplu, cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj Getrag cu 7 trepte, si de doua motoare electrice, unul pe fiecare punte. Astfel, puterea totala sa ridica la 356 CP, iar momentul maxim urca pana la 800 Nm!

Cu acest bagaj de resurse, BMW Vision EfficientDynamics Concept sprinteaza de la 0-100 km/h in doar 4,8 secunde si atinge o viteza de top limitata electronic de 250 km/h. Aceste valori cu adevarat spectaculoase, tinand seama ca avem de-a face cu un hibrid, sunt atinse de conceptul bavarez cu pretul unui consum de numai 3,76 l motorina/100 km si emisii de CO2 de 99 grame per kilometru, cifra care il recomanda ca un adversar al lui Prius.

Cele doua motoare electrice sunt alimentate de un pachet de baterii litiu-ion care se pot incarca fie in timpul franarii, fie prin conectarea la o priza cu ajutorul unui conector amplasat in aripa fata. Timpul total pentru o incarcare completa este de doar doua ore si jumatate si, avand rezervorul de motorina de 25 de litri plin, Vision EfficientDynamics Concept are o autonomie de 700 km in regim mixt. Daca foloseste doar motoarele electrice, prototipul poate parcurge doar 50 km.

Din punct de vedere al designului, acest coupe sportiv cu 2+2 locuri afiseaza un aspect foarte agresiv, cel mai interesant detaliu exterior fiind portierele de tip "gullwing", care usureaza accesul si la locurile din spate. Insertiile usilor si ale acoperisului sunt realizate dintr-o sticla policarbonat care se innegreste in functie de intensitaeta luminii exterioare.

Vizualizari: 5091