rss

Noua generatie BMW Seria 6: primele detalii

  1. 15/04/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Bmw seria 6, Cabrio, Coupe, GT
    Vezi toate fotografiile (1)

    Au trecut aproape doi ani de cand BMW a prezentat versiunea restilizata a Seriei 6, iar constructorul bavarez pregateste in mare secret noua generatie a acestui model. Deja, au aparut primele informatii despre viitorul BMW Seria 6, care va fi oferit in trei versiuni de caroserie comparativ cele doua ale actualului model, coupe si cabrio, noua varianta urmand a fi una sport GT.

    Desi compania germana nu a furnizat deocamdata nici un fel de informatii despre noua generatie, se pare ca viitoarea Serie 6 nu va suferi modificari importante la nivelul aspectului exterior si interior, ci va fi mai degraba o evolutie decat o revolutie radicala in materie de design.  Marea noutate va fi oferita de varianta cabrio a noului BMW Seria 6 pentru ca inginerii germani au decis sa renunte, in sfarsit, la acoperisul soft-top in favoarea unui nou hard-top similar cu cel de pe Seria 3 Cabrio.

    Sub capota se vor regasi doua propulsoare, unul bi-turbo cu 6 cilindri care va produce 326 CP, si un V8 de 407 "cai". De asemenea, noua Serie 6 va primi si doua turbodieseluri: motorul cu 6 cilindri de pe actualul 635d si noul propulsor tri-turbo tot cu 6 cilindri, capabil sa genereze 354 CP si un cuplu impresionant de 700 Nm, care va fi folosit si pe viitorul X5 Performance Diesel. De asemenea, va fi oferita si o versiune hibrida, denumita cel putin pentru moment 655i. Aceste motoare vor fi conectate la noua transmisie cu 8 trepte, insa va fi disponibila si o cutie DCT cu 7 trepte.

    Noul BMW Seria 6, care va aparea in 2010, va mai primi si un nou sistem de suspensii ce va oferi patru setari Sport diferite, precum si cunoscutul Efficient Dynamics, care foloseste tehnologia Stop-Start si sistemul KERS de stocare a energiei produsa pe perioadele de franare si transformarea acesteia intr-un surplus de cativa zeci de cai-putere pe perioadele de acceleratie. Varianta performanta M6 va fi disponibila ulterior, probabil in 2011.

    Vizualizari: 2482