rss

McLaren vrea divizia de motoare a echipei BMW de Formula 1

 1. 04/10/2009
 2. Categoria: BMW
 3. Tags: BMW, Ferrari, McLaren, Mercedes, Renault
  Vezi toate fotografiile (1)

  Echipa de Formula 1 a celor de la McLaren foloseste de 14 ani motoarele Mercedes-Benz pentru propulsia monoposturilor sale, insa aceasta colaborare ar putea lua cat de curand sfarsit pe fondul racirii relatiilor dintre cele doua companii.

  Scandalul Spygate si decizia germanilor de a apela la tunerul oficial AMG pentru dezvoltarea lui SLS au fost precum gazul pe focul posibilului divort, ce ar putea batatori calea spre o alianta cu... BMW!

  Marca bavareza urmeaza a se retrage din Marele Circ la finalul acestui sezon, iar prin paddock-uri au inceput sa circule zvonurile potrivit carora Ron Dennis, presedintele lui McLaren, se gandeste sa puna mana pe divizia specializata in constructia de motoare a echipei de Formula 1 BMW.

  Din cate se pare, deal-companiei din Munchen privind vanzarea echipei Sauber F1 nu include si respectivul departament, astfel incat britanicii au cale libera sa faca o propunere.

  Miliardarii arabi care au investit la McLaren sunt gata sa sprijine o asemenea actiune, ce ar face din echipa din Woking al patrulea team – dupa Ferrari, Toyota si Renault (daca ultimii vor ramane in Formula 1) – ce dezvolta in-house atat sasiul, cat si motorul.

  De partea cealalta, Mercedes pare sa-si fi gasit o noua dragoste in “persoana” lui Brawn, in mod normal echipa campioana mondiala la finele acestui sezon.

  Vizualizari: 907