rss

McLaren este interesata de fabrica de motoare BMW F1

  1. 05/10/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW F1, F1, Formula 1, McLaren F1, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cum relatiile cu Mercedes s-au degradat constant in ultima vreme, iar constructorul german este decis ca in cativa ani sa patroneze propria echipa in F1, McLaren cauta o noua sursa de motorizare. Iar la Suzuka, zvonul potrivit caruia echipa infiintata de neo-zeelandezul Bruce McLaren vrea sa puna mana pe fabrica de motoare a BMW F1 a tinut capul de afis.

    Parteneriatul dintre Mercedes-Benz si McLaren F1 dateaza inca din 1995 si este valabil pentru inca doi ani, insa partea britanica pare hotarata sa renunte la aceasta colaborare inca de la finele acestui sezon, ca urmare a informatiilor conform carora germanii doresc sa cumpere 75% din actiunile Brawn GP pana in 2012.

    Publicatia Auto Motor und Sport scrie ca Ron Dennis, fostul mare sef al McLaren Mercedes, planuieste sa cumpere divizia de motoare de Formula 1 a rivalilor de la BMW dupa ce acestia se retrag din Marele Circ (lucru care se va petrece la sfarsitul sezonului 2009).

    Astfel, McLaren ar urma sa ingroase randul echipelor care isi construiesc singure atat monopostul, cat si motoarele, precum Ferrari, Renault si Toyota.

    Desi oficialii McLaren au negat cu vehementa o asemenea posibilitate, publicatia germana sustine ca Ron Dennis se afla deja in negocieri cu BMW, el avand si sustinerea investitorilor din Orientul Mijlociu care detin o cota parte din dividendele team-ului britanic.

    Vizualizari: 1270