rss

Lansare oficiala a BMW Seria 5 Gran Turismo si BMW X1 la Pitesti

  1. 27/10/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Motor AG
    Vezi toate fotografiile (9)

    Saptamana trecuta la showroom-ul Motor AG din Pitesti a avut loc lansarea oficiala a noului BMW Seria 5 Gran Turismo si a noului BMW X1. Evenimentul care a reunit oameni de afaceri, personalitati ale vietii mondene si prieteni ai marcii BMW s-a desfasurat sub semnul Bucuriei si al experientelor noi.

    Prin lansarea noului BMW Seria 5 Gran Turismo, BMW dovedeste inca o data capacitatea companiei de a defini segmente noi in piata auto. Aceasta masina noua, fara predecesor si fara repere de comparatie adauga o noua fateta la „Placerea de a conduce”, sporind entuziasmul pentru marca BMW.
    In egala masura, BMW X1 aduce in premiera in segmentul compact premium caracteristicile si calitatile specifice unui model BMW X. Astfel, cel mai nou membru al familiei de modele BMW X se distinge prin versatilitate, performante sportive si agilitate suprema in mediul urban si nu numai.

    „ Prin lansarea unor modele noi, inovatoare, industria auto poate depasi aceste vremuri dificile. Si exact asa dorim sa actionam: castigand noi clienti cu ajutorul acestor modele – BMW Seria 5 GT si BMW X1 – si crescand vanzarile pe termen lung”, a declarat domnul Adrian Prodanel, Director General Motor AG Pitesti.
    Lansarea oficiala a noului BMW Seria 5 Gran Turismo si a noului BMW X1 va fi marcata si de alte evenimente tematice organizate la showroom-ul Motor AG, in saptamanile care vor urma. Invitatii la aceste evenimente vor avea ocazia sa participe la sesiuni de test-drive si sa afle detalii complete despre noile modele.

    Noul BMW Seria 5 Gran Turismo
    Prin prezentarea acestui concept auto fara precedent, complet inovator, BMW stabileste un nou etalon in segmentul superior al clasei mijlocii. In premiera mondiala, BMW Seria 5 Gran Turismo combina calitatile esentiale ale unei limuzine de prestigiu cu cele ale unui Sports Activity Vehicle modern si ale unui Gran Turismo clasic.

    Cu un design stilat si elegant, acest automobil unic, cu patru locuri, dispune de o linie alungita la nivelul acoperisului, cu aspect specific unui coupé, si de un hayon in doua elemente. Interiorul foarte spatios ofera un confort specific segmentului de lux, o pozitie a scaunelor usor ridicata pentru un acces mai confortabil si mai usor, precum si o vizibilitatea generala imbunatatita optima pentru orice conditii de trafic.
    Asa cum indica si numele sau, BMW Seria 5 Gran Turismo este automobilul ideal pentru o experienta perfecta a calatoriei. Ambianta luxoasa face ca pasagerii sa se simta imediat confortabil, spatiul pentru picioare la locurile din spate este acelasi ca la gama BMW Seria 7, cel la sezut este identic cu cel pentru BMW X5.

    Tehnologia transmisiei oferita la noul BMW Seria 5 Gran Turismo dispune de o gama larga de inovatii, beneficii furnizate gratie strategiei BMW EfficentDynamics care acum este lansata intr-un nou segment auto, ceea ce ofera un echilibru excelent intre performantele superioare si economia de combustibil.

    Un alt aspect important este introducerea unui motor nou, cu sase cilindri dispusi in linie, la modelul BMW 535i Gran Turismo, care combina pentru prima data tehnologia supraalimentarii, High Precision Injection si gestiunea variabila a supapelor VALVETRONIC. Cu o cilindree de 3,0 litri, BMW TwinPower Turbo ofera 306 CP la o turatie a motorului de 5.800 rpm, cu o reactie remarcabila, spontana si directa , precum si cu un varf al cuplului care se mentine constant la 400 Newton-metri intre 1.200 si 5.000 rpm. Varful gamei de motoare este propulsorul V8 TwinPower Turbo cu High Precision Injection de la modelul BMW 550i Gran Turismo, care dezvolta o putere maxima de 407 CP pe o plaja a turatiilor cuprinsa intre 5.500 si 6.400 rpm.

    Pentru a completa gama, BMW 530d Gran Turismo dispune de ultima generatie a motorului diesel de 3,0 litri - cu sase cilindri dispusi in linie ce atinge o putere maxima de 245 CP la 4.000 rpm si are un consum mediu de combustibil, in ciclu mixt EU, de numai 6,5 litri/100 kilometri. Toate motoarele indeplinesc standardele EU5 cu privire la emisii. In plus, toate versiunile gamei BMW Seria 5 Gran Turismo vin echipate cu o transmisie automata inovatoare, cu opt trepte, care combina schimbarea rapida a vitezelor cu maximum de eficienta.

    Noul BMW X1
    BMW X1 reprezinta intruchiparea elegantei plina de incredere, a functiei sofisticate si a caracterului stilat si modern. Partea frontala, cea laterala si spatele masinii se continua cursiv una in cealalta, liniile frapante si puternice creind o conexiune finala si stilata intre diferitele elemente ale caroseriei. Cu o lungime de 4,45 metri, acest model cu cinci usi se evidentiaza clar din orice unghi ca un membru cu drepturi depline al gamei BMW X, in ciuda dimensiunilor caroseriei mult reduse fata de modelele BMW X6, BMW X5 sau BMW X3.

    BMW X1 stabileste un nou standard pentru placerea condusului in segmentul compact premium. Beneficiind de BMW EfficientDynamics, modelul ofera si un echilibru unic pentru un SAV intre performante si economia de carburant in cadrul segmentului modelelor BMW X. De asemenea, prin oferirea unei distributii variabile a puterii de tractiune intre puntea fata si cea spate, transmisia integrala permanenta BMW xDrive imbunatateste agilitatea masinii si tractiunea pe suprafetele dificile. Gratie calitatilor supreme ale sistemului, BMW este cel mai de succes producator din lume in ceea ce priveste modelele cu tractiune integrala din segmentul premium. Acum, aceasta transmisie integrala inteligenta este disponibila in premiera si la un automobil din clasa compacta.

    BMW X1 se lanseaza pe piata cu un motor pe benzina, cu sase cilindri, si trei versiuni diesel, cu patru cilindri. Propulsorul cu sase cilindri dispusi in linie se afla in echiparea modelului BMW X1 xDrive28i, dispune de un carter din aliaj de magneziu si aluminiu, are gestiune a supapelor VALVETRONIC si dual-VANOS, iar puterea maxima pe care o ofera este de 258 CP.

    BMW X1 xDrive23d are in echipare motor diesel ce dezvolta 204 CP si dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo si de injectie directa common-rail. Motorul diesel din echiparea modelului BMW X1 xDrive20d furnizeaza 177 hp, iar cel de la versiunea BMW X1 xDrive 18d are 143 CP, ambele beneficiind de injectie directa common-rail, precum si de turbocompresor cu geometrie variabila a admisiei. Aceste motoare sunt disponibile si pentru modelul BMW X1 sDrive20d si BMW X1 sDrive18d, echipate cu tractiune spate, oferind un consum mediu in ciclul de testare EU de numai 5,2 litri/100 kilometri si un nivel al emisiilor CO2 de 136 grame per kilometru - cea mai eficienta si mai economica optiune pentru o placere a condusului plina de spontaneitate.

    BMW X1 este primul automobil premium de acest gen in segmentul compact. Intr-o maniera unica, conceptul gamei BMW X1 combina cerintele unei masini compacte moderne in ceea ce priveste functiile superioare, cu calitatea remarcabila a materialelor si cu placerea unei experiente emotionale a condusului.

    Vizualizari: 5956