rss

Frankfurt 2009: BMW Vision Efficient Dynamics Concept dezvelit oficial

  1. 15/09/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Concept, Frankfurt 2009, Hybrid
    Vezi toate fotografiile (6)

    Salonul auto de la Frankfurt si-a deschis astazi portile.

     

    BMW a dezvelit oficial conceptul Efficient Dynamics Vision hybrid. Presedintele si CEO-ul companiei, Dr. Norbert Reithofer, a luat cuvantul si a spus lucruri foarte interesante in ceea ce priveste solutiile de motorizari pentru viitor preferate de compania sa.

     

    "Masina trebuie sa evolueze prin inovatie", a declarat Reithofer. "Tehnologia hibrida este, pentru noi, o solutie temporara. Mai ales pentru zonele metropolitane, o masina are nevoie de o baza electrica. Vom continua munca de cercetare, care in vedere hidrogenul.

     

    Desi se pare ca Vision EfficientDynamics este extrem de avansat din punct de vedere al motorului si al tehnologiei de constructie a caroseriei, aceasta nu este solutia finala pentru un viitor previzibil si durabil.”

     

    Conceptul este propulsat de un motor turbo-diesel hibrid cu 3 cilindri, de 1.5 litri, ce dezvolta o putere totala de 262kW (356 CP) si un cuplu maxim de 800Nm. Puterea se transmite la toate cele patru roti prin intermediul a doua motoare electrice amplasate pe ambele axe, fata si spate. Sprintul de la 0 la100 km/h se realizeaza in 4,8 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

     

    Acest automobil cu 2+2 locuri este capabil sa combine performantele unui model BMW M cu un standard al economiei de combustibil si al gestiunii emisiilor fara precedent: consumul mediu este de 3,76 litri/100 km si emisiile de CO2 de 99 g/km. Gestiunea emisiilor CO2 este si mai remarcabila atunci cand se conduce in modul complet electric, dupa incarcarea acumulatorului de la o sursa de conectare la curent. Daca se iau in considerare toate emisiile pentru generarea electricitatii, nivelul emisiilor masinii este de numai 50 g/km.

     

    Vizualizari: 1503