rss

Fabrica de zvonuri: BMW pregateste o motorizare hibrida cu... doua agregate pe benzina

  1. 11/01/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, hibride, Munchen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fara indoiala, BMW este la ora actuala unul dintre cei mai importanti avangardisti in sectorul propulsiilor hibride insa, cu siguranta, foarte putini se asteptau la o asemena revolutie.

    In definitiv, nu in fiecare zi auzi despre o motorizare in care agregatul electric este “flancat” de doua propulsoare cu aprindere interna.

    Sistemul patentat de bavarezi mizeaza pe implementarea a doua motoare consumatoare de hidrocarburi cu doar doi cilindri, unul dintre ele intervenind doar atunci cand perechea formata din celalalt propulsor clasic si unitatea electrica are nevoie de mai multa putere.

    La o prima vedere, solutia aleasa de BMW in privinta configuratiei motoarelor cu aprindere interna nu pare cea mai fericita, insa nu trebuie sa uitam experienta pe care germanii o au, din acest punct de vedere, in sectorul motocicletelor.

    In ceea ce priveste propulsorul electric, acesta este integrat in ansamblul transmisiei ca si in cazul sistemelor hibrid actuale propuse de BMW; din pacate insa, nimeni nu stie deocamdata daca si cand fabricantul din Munchen va lua decizia sa produca in serie noua tehnologie.

    Vizualizari: 1847