rss

BMW va parasi Formula 1 la sfarsitul sezonului 2009

  1. 29/07/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Formula 1
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW pare hotarat sa paraseasca Formula 1, dupa anuntul din aceasta dimineata potrivit caruia se va retrage din acest sport la sfarsitul sezonului 2009.

     

    Mass-media internationala a fost convocata la o conferinta de presa la sediul marcii din Munchen la 10am – pentru mai putin de trei ore - pentru a discuta despre "actualele modificari in motor sport”.

     

    Au fost prezenti la conferinta de presa şeful echipei, Mario Theissen, precum si presedintele bordului BMW, Norbert Reithofer si directorul de dezvoltare, Klaus Draeger.

     

    "A fost o decizie grea pentru noi. Dar este un pas ferm in vederea realinierii strategice a companiei”, a explicat Dr. Norbert Reithofer, presedinte al consiliului de management al BMW AG." Termenul “premium” va fi din ce in ce mai mult definit in termeni de sustenabilitate si mediu. Acesta este un domeniu in care ne dorim sa ramanem lideri. Campania noastra din Formula 1 este, prin urmare, prea putin un promotor-cheie pentru noi. Mario Theissen a fost responsabil de programul nostru de motor sport incepand din anul 1999. Am marcat un numar mare de succese in aceasta perioada, inclusiv in unele curse de Formula 1. As vrea sa aduc sincere multumiri lui Mario Theissen si echipei sale pentru aceasta ", a declarat Reithofer.

     

    Se zvoneste ca, dupa iesirea din Formula 1, BMW si-ar indrepta atentia asupra altor forme de sport cu motor, inclusiv, poate, va reveni la la Le Mans.

     

    Se ridica semne de intrebare si legat de soarta Toyota si Renault. Este posibil ca si aceste echipe sa urmeze exemplul BMW. Honda s-a retras la sfarsitul sezonului 2008.

     

     

    Vizualizari: 1092