rss

BMW si PSA lucreaza la o noua platforma

  1. 03/12/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, platforma, PSA
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW si PSA Peugeot Citroen isi vor extinde activitatea in comun prin dezvoltarea unei platforme pentru viitoarele modele Mini sau Seria 1.

    Deja implicate in proiectarea de propulsoare pentru modelele Mini si PSA, cele doua companii lucreaza la un acord pentru a construi o noua platforma.

    Structura va sta la baza urmatoarei generatii Mini, precum si la succesorii modelelor Citroen C3 si C4, Peugeot 308 si Peugeot 208.

    "Nu este un secret faptul ca am incercat sa extindem parteneriatul nostru", a declarat o sursa BMW. Decizia este programata sa fie facuta publica in mod oficial la inceputul anului viitor.

    Cea mai mare schimbare ar implica utilizarea platformei pentru Seria 1. Oficialii BMW au sugerat ca viitoarele modele ar putea sta pe aceeasi structura de baza ca si Mini.

    "Nimic nu este concret in acest moment, dar discutiile sunt in curs de desfasurare cu privire la posibilitatea ca BMW sa incheie traditia tractiunii pe spate si integrale", a declarat o sursa BMW.

    "Pentru multi, in aceasta companie, este un subiect tabu. Dar noi trebuie sa fim realisti cu obiectivele care le-am trasat pentru consumul de combustibil si nivelul emisiilor, si acestea in mod clar favorizeaza tractiunea pe fata a modelelor pentru 2018 " a continuat aceeasta.

    Vizualizari: 1543