rss

BMW si Daimler lupta pentru primul loc in competitia masinilor electrice

  1. 21/01/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Daimler, masini electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Competitia devine acerba intre Daimler AG si BMW AG din moment ce ambii concureaza pentru obţinerea unei productii de serie pentru masini mici electrice. Ambele doresc sa-si rectifice reputatia de producatori de masini de lux de inalta performanta dar neeficiente cand vine vorba de combustibil.

     

    Daimler si BMW s-au bazat ceva vreme pe V8-urile folosite pe BMW X6 si Mercedes-Benz SLS AMG Gullwing. Insa acum, aceste companii sunt concentrate pe eforturile de a dezvolta vehicule cu emisii zero.

     

    In iulie anul trecut, BMW a decis sa nu mai participe la cursele de Formula 1 cu scopul de a regandi canalizarea resurselor pentru dezvoltarea de noi tehnologii de propulsie durabile.

     

    La Salonul Auto de la Detroit, Klaus Draeger, presedinte BMW de cercetare si dezvoltare, a declarat ca are cele mai mari flote "de masini electrice prezente pe strada - cu clienti care le folosesc in fiecare zi." Pe de alta parte, Mercedes se mandreste cu "productia in serie in timp ce altii fac ture in jurul masinilor de prezentare”.

     

    Rapoartele arata ca acesti producatori au vandut doar cateva masini electrice. Este de asteptat ca productia la scara industriala a vehiculelor cu zero-emisii sa aiba loc de-abia in 2012.

     

    In prezent, BMW testeaza circa 600 de MINI-uri pe baterii pe strazile din toata lumea. Intre timp, aproximativ 100 de Smart-uri electrice facute de Daimler, cu ajutorul partenerului sau, Tesla Motors Inc, au fost supuse testelor.

     

    Vizualizari: 1982
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »