rss

BMW se gandeste la dezvoltarea motoarelor diesel pentru modelele M

  1. 22/07/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Diesel, M
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dezamagire sau nu in randul fanilor BMW, dupa ce Divizia M nu a exclus posibilitatea de a produce un model turbo-diesel. Deocamdata insa, nu se stie despre ce model este vorba.

    Intr-un interviu acordat publicatiei Autocar, directorul de dezvoltare al diviziei M, Albert Biermann a recunoscut ca un model M diesel reprezinta o posibilitate, desi una destul de indepartata.
    "Masini ca X5 si X6 M, ar deveni alegerea ideala daca ar beneficia de caracteristicile cuplului motoarelor diesel” a declarat Biermann.

    Desi ar putea fi interpretata ca o lovitura pentru conceptul Audi R8 V12 TDI sau Q7 cu acelasi motor, Biermann a precizat: " Nu cred ca deocamdata exista un caz dovedit de afacere reusita in cazul  motoarelor diesel de mare performanta, dar daca acest lucru se va schimba, vom fi bine plasati pentru a profita."

    In acelasi interviu, Biermann a declarat ca Z4 nu va primi un tratament M. Motivele? “ Noul Z4 este o masina cu greutate, in consecinta ar fi dificil sa o tunam. Un astfel de model M ar fi si mai dificil de pozitionat. Daca am folosi propulsorul V8 de 4.0 litri, masina ar fi pozitionata prea aproape de M3 Cabrio iar motorul de 3.2 litri cu sase cilindri nu ar mai fi compatibil cu emisiile” a adaugat oficialul.

    In cele din urma, Biermann a dat asigurari ca un Seria 1 M Roadster ar putea fi produs. “ Mi-ar placea sa produc o astfel de masina.” a declrat Biermann.

    Vizualizari: 1181