rss

BMW ramane lider european la consumul de combustibil si emisii de CO2

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, emisii CO2
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unei analize realizate de Federatia Europeana pentru Transport si Mediu (T&E), BMW Efficient Dynamics este cel mai eficient program de reducere a emisiilor de CO2. Prin realizarea unei reduceri de 10,2 procente in ultimul an in privinta consumului de combustibil si a nivelului de emisii CO2, BMW Group a realizat inca o data cel mai mare progres, in termeni de eficienta, dintre toti producatorii de automobile prezenti pe piata europeana in anul 2008.

     

    Prin introducerea unor concepte precum Recuperarea Energiei Franelor (Brake Energy Regeneration), functia Auto Start Stop, indicatorul punctului de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor din fantele de admisie a radiatorului, pneurile cu rezistenta redusa la ruliu si sisteme auxiliare electrice controlate inteligent, actualele modele BMW si MINI ofera un echilibru deosebit de bun intre consumul de combustibil si performantele in segmentele din care fac parte. Gama de modele deosebit de eficiente se intinde de la MINI Cooper D (80 kW/110 CP), cu un consum mediu de combustibil - conform standardelor UE - de 3,9 litri/100 kilometri si un nivel al emisiilor CO2 de 104 gr per kilometru, pana la BMW 730d (180 kW/245 CP), cu un consum mediu de carburant in ciclul de testare EU de 6.8 litri/100 km si un nivel CO2 de 178 g/km.

     

    Din 1995 pana in 2008, BMW Group a redus media consumului de combustibil a automobilelor pe care le-a vandut in Europa cu peste 25 de procente, ceea ce a fost peste angajamentul facut de Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA) pentru marcile sale.

     

    Vizualizari: 3263