rss

BMW prezinta ActiveE Concept la Detroit

  1. 06/01/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: Active E Concept, BMW, Detroit
    Vezi toate fotografiile (5)

    BMW Group prezinta un nou concept revolutionar in demersul de a oferi automobile cu emisii nule de CO2 - BMW ActiveE Concept, un model propulsat exclusiv prin intermediul electricitatii.

     

    Premiera mondiala a prototipului BMW ActiveE are loc cu ocazia editiei 2010 a Salonului Auto International de la Detroit (NAIAS), ocazie cu care BMW Group va evidentia continuarea activitatilor de cercetare constanta si dezvoltare in domeniul electromobilitatii, ca parte a "project i".

     

    Prototipul BMW ActiveE va avea toate caracteristicile specifice marcii, dintre care nu vor lipsi tractiunea pe puntea spate - tipica pentru BMW -, un sistem puternic de transmisie pentru o acceleratie dinamica si un nivel ridicat de eficienta care sa permita automobilului sa poata fi utilizat in scopuri care sa depaseasca limitele mobilitatii urbane.

     

    Prototipul va dispune si de o gama larga de functii: aranjamentul inteligent al componentelor transmisiei va face posibila existenta a patru locuri cu scaune independente si un compartiment destinat bagajelor, care ofera o mare versatilitate in utilizarea cotidiana. Cu un volum de aproximativ 200 de litri, acesta depaseste capacitatea portbagajului de la BMW Seria 1 cabriolet, cand acoperisul este strans.

     

    Pentru propulsarea noului BMW ActiveE Concept, inginerii BMW Group au dezvoltat un nou motor de 170CP, electric sincronizat, special conceput pentru acest automobil.

     

    Energia electrica este stocata intr-un set de acumulatori litiu-ion, proiect dezvoltat ca urmare a colaborarii comune dintre BMW si partenerul sau, LiMotive, special pentru conceptul BMW ActiveE. O functie noua, de regularizare stabila a temperaturii, optimizeaza performanţele pe care le ofera setul de acumulatori.

     

    La interior, noul concept BMW ActiveE dispune de scaune speciale imbracate in piele, cu elemente grafice embosate si cusaturi accentuate de nuanta albastra, precum si benzi interioare de culoare Liquid White. Panoul de instrumente si afisajul central au fost marite pentru a include elemente specifice transmisiei electrice.

     

    Vizualizari: 1690
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »