rss

BMW lucreaza la sistemul Emergency Stop Assistant

  1. 09/06/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, emergency stop assistant, Stoptech
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pentru a veni in ajutorul soferilor inaintati in varsta care sunt expusi unor riscuri uriase din punct de vedere medical, compania bavareza lucreaza in prezent la un nou sistem inteligent denumit Emergency Stop Assistant, care opreste masina in mod automat in cazul unor situatii medicale de urgenta.

    Unii conducatori auto in varsta care sunt expusi, spre exemplu, unor crize cardiace sau de diabet in timp ce se afla la volan sunt nevoiti deseori sa opreasca masina pe marginea drumului pentru a putea primi in siguranta ingrijiri medicale, evitand astfel un eventual accident cu urmari tragice. Exista o categorie de bolnavi care ignora factorii de risc si continua sa conduca, punand astfel in pericol viata lor si pe cea a celorlalti participanti la trafic, in timp ce altii cad victime unor crize neprevazute si produc evenimente rutiere dintre cele mai grave.

    Netinand cont de cat de tineri sau batrani sunt clientii sai, sau cat de sanatosi sau bolnavi sunt acestia, BMW lucreaza in prezent la o noua tehnologie denumita Emergency Stop Assistant, care va opri masina in conditii de maxima siguranta in caz de urgenta medicala.

    Potrivit primelor informatii furnizate de BMW, noul sistem experimental, care se afla in plin proces de dezvoltare, va detecta pericolul in care se afla soferul si va comuta cutia de viteze in modul "automat" si va opri masina in cel mai scurt si sigur timp posibil. Sistemul va aprinde automat luminile de avarie, va folosi tehnologia radar pentru a pilota BMW-ul prin trafic si va opri masina imediat ce va detecta un loc de parcare pe marginea drumului. Odata oprit autovehiculul, actualul sistem Extended Emergency Call cu care sunt dotate modelele BMW va putea sa apeleze serviciile de urgenta si sa anunte locul unde se afla masina.

    Pentru a manevra automobilul si a evita accidentele, sistemul se bazeaza atat pe senzorii care monitorizeaza informatiile vitale din trafic, cat si pe sistemele de siguranta implementate de BMW pe modelele sale care avertizeaza cand este parasita banda de deplasare sau cand o alta masina se afla in asa-numitul unghi mort.

    BMW testeaza noul sau sistem de siguranta ca parte a proiectului SmartSenior, care a fost initiat de Ministerul Federal de Educatie si Cercetare din Germania.

    Vizualizari: 1111