rss

BMW lanseaza un nou sistem Voice Control (cu video)

  1. 09/06/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Sistem de navigatie, sisteme audio, Tehnologie BMW, voice control
    Vezi toate fotografiile (6)

    Compania bavareza va lansa in luna septembrie a acestui an un nou sistem Voice Control care va fi disponibil pe toatele modelele din gama, in combinatie cu sistemul de navigatie Professional.

    Noul sistem il va ajuta pe cel de la volan un control mai bun asupra sistemelor infotainment si de navigatie ale masinii, dar asta nu inseamna ca va putea transmite masinii printr-o simpla comanda vocala cand sa accelereze, sa franeze sau sa vireze... Aceasta tehnologie este pur si simplu un gadget care va permite soferilor sa transmita vocal destinatia in sistemul de navigatie prin precizarea locului, a strazii si a numarului acesteia. Sistemul proceseaza informatiile primite si le afiseaza apoi pe display, este conform spuselor oficialilor BMW "singurul sistem capabil sa 'inteleaga' o adresa completa".

    In plus, noul sistem Voice Control ii va permite soferului sa aleaga cea mai nimerita sursa audio si chiar sa "intrebe" sistemul despre o anumita melodie sau un artist. Sistemul BMW monitorizeaza si interpreteaza comenzile vocale ale soferului privind genul muzical, numele artistului, un album sau un titlu al unei piese dupa care ofera accesul la programul dorit. Pentru inceput, vor putea fi cautate doar melodiile stocate pe hard-disk-ul "onboard", insa din primavara anului 2010 vor putea fi cautate si mp3-urile stocate pe surse auxiliare precum MP3 Playere sau iPod-uri.

    Noul sistem de comanda vocala dezvoltat de BMW, care va fi combinata cu interfata iDrive, va fi disponibil pe modelele comercializate in Austria, Olanda, Franta, Italia, Spania, Anglia si SUA. Mai mult, sistemul va putea recunoaste doua sau mai multe limbi asemanatoare, ceea ce usureaza - spre exemplu - cautarea in limba engleza a unei piese cantate in limba germana.

    Vizualizari: 3684